УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

субота, 11. јануар 2014.

Krstimir Pantić podneo ostavku


 Krstimir Pantić je podneo neopozivu ostavku na mesto zamenika direktora Kancelarije za KiM. U saopštenju kojem obaveštava javnost o svojoj odluci navodi da ostavku podnosi zbog toga što "ne želi da svojim delovanjem nanosu štetu Vladi Srbija i građanima Srbije".
Pantić se osvrće na opstrukcije vezane za konstituisanje Skupština opština na severu KiM koje, kako kaže, dolaze iz Prištine ali i iz Brisela.
Izbor koji su održani na KiM, a koji su navodno bili statusno neutralni i u organizaciji OEBS-a, bili su jedna velika prevara od strane međunarodne zajednice, tvrdi Pantić.
Predstavnici OEBS-a su nakon što smo predali izborni materijal na njima nalepili grb Kosova i natrpis Republika Kosovoi kao takav ga prosledili u Prištinu - navodi Pantić.
Ovih dana predstavnici EU pokušavaju da nas ubede da budemo malo kreativnii, da zažmurimo na jedno oko, pa su nam ponudili nekoliko nepristojnih predloga. Naime, gradonačelnici bi u prisustvu novinara položili usmeno svečanu izjavu, a onda u zatvorenom delu sednice potpisali izjavu na kojoj će biti grb Kosova prekriven stikerom, dodaje Pantić u saopštenju.
Ako međunarodna zajenica nastavi da vrši pritisak na legitimno izabrane građane, stvoriće se novi bezbednosni vakuum i pitanje je da li će više ikada biti moguće održati izbore na severu Kosova i Metohije.
Kako je ranije danas najavljeno, konstitutivne sednice sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije, trebalo bi da budu održane danas posle podne.
Iyvor su navodno naveli da je postignuto je kompromisno rešenje sa međunarodnom zajednicom i Prištinom, kojim se neće dirati u statusnu neutralnost.
Predsednik Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović izjavio je da će danas biti održane svečane sednice četiri opštine na severu Kosova i Metohije.
"Danas će biti održane svečane sednice za četiri opštine na Severu. Kao i obicno, ni po njihovom, ali ne baš sasvim po našem zahtevu", napisao je Ivanović na svom Tviter nalogu.Krstimir Pantić podneo ostavku | Politika | Novosti.rs

Нема коментара: