Полазиште у Сазвежђе З

ТАМО ГДЕ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ НИШТА ДА УЧИНИ.(T a м o се полази из света дугогодишње суше и пустиње према мистерији ретке оазе коју напајају древни извори, весели гробови, хиљадугодишњи пљускови и светлост)

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

понедељак, 26. јун 2017.

На данашњи данНа данашњи дан пре једног века, у солунском предграђу Микра, неких дванаестак километара од центра Солуна, погубљени су челници тајне официрске организације „Уједињење или смрт”, познатије као „Црна рука”. У раздобљу од четрнаест година – од мајског преврата 1903. године, убиства краља Александра Обреновића и краљице Драге (Машин), до хапшења њених вођа и санкционисања осталих чланова и симпатизера у децембру 1916. године – ова организација је имала значајну улогу у превирањима која су од почетка прошлог века до пред крај Првог светског рата пратила преображење Србије у савремену европску државу. Драгутин Димитријевић – Апис, Раде Малобабић и Љубомир Вуловић стрељани су 13. јуна 1917. године, по старом календару, односно 26. јуна по грегоријанском рачунању времена.
Плотуни су одјекнули у праскозорје тог дана, а лекар војног суда установио је смрт тројице осуђеника десетак минута касније, у четири часа и 47 минута по локалном времену...      (ПолитикаСТО ГОДИНА ОД СТРЕЉАЊА АПИСА (1)  Родољуб, издајник, завереник Српски државни врх није се тако одлучно залагао за рат до коначне победе над Централним силама као што је у уџбеницима историје записано Аутор: Милош Казимировићнедеља, 25.06.2017. у 22:00)

     Избор коментара уз овај чланак:

Леон Давидовичпре око један сат Уопште не сумњам да су Апис и другови били српски патриоти. Александар Карађорђрвић је био обична кукавица који је погубио искрене патриоте.

Milos пре 2 сата Pa posle ubistva kralja Aleksandra Obrenovica Britanija je prekinula diplomatske odnose sa Srbijom i nije ih obnovila narednih 9 godina. Prema tome apsurdno je povezivati Britaniju sa zlocinima Apisa. Pocetak 20. veka je vec bio period kada su pocele da se osudjuju brutalnosti i zlocini i kada je Evropa pocela da neguje civilizacijske norme. A ubistvo kralja Obrenovica i Drage Masin kao i ubistvo Ferdinanda i njegove supruge u Sarajevu je bila bruka za Srbiju i srpski narod a kralj Petar Prvi je pogresio sto nije osudio Apisa i njegovu druzinu jer ne zaboravimo da je pre nego je Kralj Petar Prvi preuzeo presto u Parlamentu Srbije bilo organizovanje glasanje da li Srbija i dalje treba da bude kraljevina ili treba da postane republika i zahvajujuci pritiscima i ucenama koje je vrsio Apis sa svojom druzinom kraljevina je pobedila samo sa jednim glasom vise u Parlamentu .Samo nam je jos to trebalo pa da na vlast dodje Apis sa svojim zlocincima pa da nas odbaci ceo svet i istok i zapad

Sotir Gardačićпре 2 сата  Antentat u Marseju je delo velikog majstora Crne ruke Bozina Simica koji je nasledio Apisa. Nisu mu ostali dužni! Pitanje je ko je nasledio Simica?!

Леон Давидовичпре око један сат Зна се да су Марсељски атентат организовале усташе, а да је извршилав био припадник ВМРО. На Јанка Пусти у Мађарској вежбали су гађање краља Александра у природној величини. У то доба Божан Симић је у СССР-у. Био је српски патриот који се залагао за савез са СССР-ом и одмах после мартовског преврата отпутовао је у СССР да преговара са Стаљином о савезу. Наравно све је било прекасно за спас Југославије. У Британском парламенту протествовао је због савезничког бомбардовања Београда док се на пример Бугарска као савезник Осовине не бомбардује. Након тога бомбардовали су и Бугарску али су Бугари после рата покушали да га ликвидирају у неуспелом атентату 

Dragan Pik-lonпре 3 сата  Interesantno bi bilo izucavati evropske medije iz tog vremena.Na primer,britanske posle ubistva Kralja Aleksandra i Drage Masin 1903.godine.Kao i austrougarske medije posle 1914.godine,posle atentata u Sarajevu.Jer 90-setih godina,posle pada berlinskog zida i razvaljivanjaJugoslavije, isti mediji su aktivirali stare price sa pocetka veka o zlim i divljim Srbima.Pripremali su tepih za NATO bombe i prevremeno priznavanje Hrvatske kao drzave,od koga drugog nego od Nemaca.Kontuinitet delovanja protiv Srbije,evropskih tajnih sluzbi je vec vise od 100.godina.Kralj Aleksandar se resio Apisa u Grckoj iz straha za svoju sudbinu!Dok su Tito,Cercil i Staljin iskorenili kraljevinu u Srbiji(Jugoslaviji)ucenjujuci nejakog Kralja Peru da odrzi onaj govor na kraju rata i izda svoju vojsku u Otadzbini.Resto znamo!!!


Нема коментара: