ЖИВОТ пише романе, а понекад и црнохуморне заплете. Горан Ђурић, из села Корените, отишао је прекјуче на Одељење неурологије Опште болнице у Лозници да преузме документацију о "умрлом оцу", а у болничкој соби сачекао га је његов Добривоје (74) жив и расположен. Медицинско особље је, у најмању руку, било изненађено шта од њих тражи, и није им било јасно одакле му информација да је њихов пацијент преминуо.
Горан је од комшинице из села добио информацију да је Добривоје "управо умро". Она је, практично, само пренела поруку од пријатељице, иначе медицинске сестре.
- Пошто је реч о озбиљној жени, одмах смо кренули да спремамо сахрану - прича нам Горан Ђурић. 
- Разапели смо шатор и купили 100 килограма рибе. Отишли смо и у погребну фирму "Лапа" и одабрали сандук, дали податке за умрлицу. Уследило је прибављање папира, па сам кренуо по документацију у болницу, где сам затекао живог оца.
Милан Ђурић, рођак Добривојев и стриц Горанов, придружио им се у припреми сахране. Обрт је био крајње неочекиван.
- Настала је права ујдурма како да вратимо рибу. Морали смо шатор да склањамо, а умрлице само што нису биле излепљене - прича Милан Ђурић.
- Добривоје јесте болестан, али је жив.
Добривоје Ђурић
Из болнице није стигао телеграм да је умро, нити какво званично саопштење. Информација коју је породица незванично добила није проверавана. Кренуло се одмах, како обичаји налажу, да се "спрема и оно што нема". Требало је Добривоја, доброг човека и домаћина, испратити како треба на вечни починак. Испоставило се да је информацију, ипак, требало проверити у болници.
Иначе, сахрана Добривоја је била заказана за данас.

НИКАД НИШТА СЛИЧНО
МИЛАДИН Драгићевић, власник погребне агенције "Лапа", каже да све делује нестварно.
- Човек је дошао сав уплакан, сматрајући да је изгубио оца, убрзо се јавио и рекао да му је отац жив - каже Драгићевић. - Све и свашта ми видимо и чујемо, али овако нешто нисмо забележили.